Výměna zámků vchodových dveří

04.04.2015 10:50

Vážení sousedé,

 

            vzhledem k nastalé nepříjemné situaci, kdy se klíče od našich vchodových dveří dostaly do rukou zlodějů, se výbor rozhodl nechat výměnit vložky zámků vchodových dveří. S tímto krokem souhlasili všichni, kdo odpověděli na e-mail paní Slabé. Nové vložky a klíče budou opatřeny bezpečnostní kartou a nový klíč nebude možné zhotovit bez této bezpečnostní karty. Cenový rozdíl mezi řešením s bezpečnostní kartou a bez bezpečnostní karty je cca 5000 Kč. Pro každou bytovou jednotku bude zhotoven jeden klíč a další klíče budou zhotoveny na základě přihlášených osob. Bude možné si následně objednat i další klíče na požádání, ale tyto si už žadatel bude muset uhradit (cca 100 Kč).

 

            Novým opatřením bude “odpovědnost za klíč“, kdy se při převzetí klíčů každý svým podpisem zaváže, že v případě ztráty (zaviněné i nezaviněné) uhradí společenství náklady vzniklé následnou výměnou vložek a klíčů. Osobně jsem nebyl ze současné situace nadšený, a o to víc, že si výměnu musíme uhradit z naších peněz, a asi nejsem jediný, kdo tuto situaci takto vnímal. Uvedeným opatřením bych však budoucí podobnou nepříjemnost rád zmírnil alespoň tím, že se náprava nebude hradit z našich peněz. Toto opatření se bude týkat i dalších osob, které budou disponovat klíči od našeho domu.

 

            V případě, že někdo bude chtít další klíč od vchodových dveří, bude muset pro kontrolu předložit ostatní klíče, které již vlastní. Aby bylo opatření s novou vložkou a klíči relevantní, je nutné dbát na to, aby se vchodové dveře zavíraly. Vím, že v několika vchodech jsou s vchodovými dveřmi problémy v souvislosti s tím, že se sami nedovírají, ale zjistil jsem, že dveře jdou i tak bez problému zavřít manuálně. Dveře a “brana“ byla na podzim seřizována, ale po několika týdnech opět “brano“ přestalo zavírat samo, takže opětovný servis vidím jako mrhání našimi fiancemi. Tento problém a možnou výměnu dveří budeme řešit na nadcházející schůzi SVJ.

 

            Výměna vložek proběhne až po té, kdy budou nové klíče předány majitelům bytů. Na předání budou vyhlášeny dva termíny a majitelé bytů si budou moci klíče vyzvednout u mne v bytě č. 222, vchod B. Majitele bude moci zastoupit zmocněnec na základš plné moci, který bude přiložena k e-mailu s informací o termínech převzetí klíčů.

 

                                                                                                          Michal Hribik

                                                                                              předseda výboru SVJ Rakouská 687

 

dopis klíče.doc (14336)